Жителите излязоха на протест с плакати и скАндирания

Жителите излязоха на протест с плакати и скАндирания

Жители на.бургаските квартали "Лозово" и "Долно Езерово" излязоха на протест с плакати -  „Искаме чист въздух“, „Писна ни от кал и прах“ , „Искам нови улици“, „Без прахоляк“, „Стоп на корупцията, на беззаконието, на бездействието“, „Писна ни от лъжи“, „Няма да търпим подигравки“.

Жителите на кварталите блокираха един от изходите на Бургас. Те поискаха обяснение, защо улиците в квартала им стоят разкопани толкова дълго време. Стоят разкопани дори и тези улица където ВиК е приключила работата си.

Участниците в протеста поканиха за разговор народния представител Константин Бачийски.

„Въпреки, че към момента съм част само от законодателната власт присъствам на протеста, за да чуя и реша проблемите на хората, защото това е мотивът ми да се занимавам с политика.“, заяви Бачийски. 

Бачийски моментално потърси за съдействие областния управител Пламен Янев. От своя страна областния управител покани протестиращите от Лозово и Долно Езерово да излъчат свои представители и да се срещнат с него в сградата на Областна администрация Бургас.
„Ще съдействам на жителите на Лозово и Долно Езерово. За мен е несправедливо, че кметът Димитър Николов и Община Бургас пренебрегват хората от кварталите и техните задълбочаващи се проблеми. Явно Николов отдавна е забравил, че е служител на всички бургазлии, а не само на определен кръг от хора.  И това ще му бъде припомнено в края на октомври", коментира Константин Бачийски.

Галерия