Децата се учиха днес как се аранжира маса

Децата се учиха днес как се аранжира маса

В Лятното училище в Средец децата ще се учат да месят хляб. Това е едно от заниманията, които са подготвени за тях тази ваканция. Лятното училище отвори врати днес, 22-ри юни и ще функционира до началото на септември. Заниманията в него ще се провеждат в делничните дни - преди обяд от 09.00 до 11.00 часа в  Зелената къща, а след обяд от 16.30 до 18.30 часа в Трансграничния център. Лятното училище се организира за поредна година от Община Средец, Център за подкрепа на личностното развитие (бившето ОДК б.а.) и от Центъра за обществена подкрепа.

До този момент в училището са се записали 40 деца на възраст от 4 до 15 години, като няма възрастово ограничение за желаещите да посещават заниманията.

В програмата са включени часове в школите - "Притежавам вълшебни сили и мога да...", "Мастър шеф кидс", "Театрално изкуство". Под ръководството на Момка Керанова децата ще се учат да аранжират маса, да месят хляб, да правят лимонада и други. Школата "Театрално изкуство" ще се ръководи от Елисавета Дачева. Тя от години живее и преподава в Лондон. Лятото ще си бъде в родния Средец и ще учи децаята на тънкостите на театъра.

Деница Георгиева, която е студент във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" ще води срещите "Истории от историята", в които ще разказва истории от модата, от медицината.

Посещенията на Лятното училище са безплатни.

Галерия