184 осмокласници прекрачиха прага на бургаската ПГМЕЕ. Снимки Авторът

184 осмокласници прекрачиха прага на бургаската ПГМЕЕ. Снимки Авторът

В бургаската Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника, известна още като Механото, откриха учебната 2023/2024 година по стар български обичай с питка. Класните ръководителе на всички осми класове получи по една погача, която да разчупят в класните стаи с новото попълнение на Механото.

Церемонията по откриването на учебната година започна с издигане на националното знаме под звуците на химна. И продължи с ритуала по посрещане на знаменната група. Всички ученици бяха облечени с униформите на гимназията, а класните ръководите на осмите класове бяха с бели тениски с логото на училището. Такива тениски облякоха и директорът на ПГМЕЕ инж. Роза Желева и нейните заместнички. Носенето на униформа е задължително за учениците и това ги прави част от голямото семейство на Механото, в което са избрали да завършат средното си образование.

"Първият учебен ден е винаги ново начало и надежда за всички нас. Надеждите ни са големи, мечтите ни са големи, но за да успеем трябва да сме заедно. Едновременно с надеждите нарастват и изискванията към всички нас и ние сме длъжни да ги оправдаем, а всичко зависи от нас самите - нашата лична отговорност като ученици, като учители, като родители", каза в поздравителния си адрес при откриването на учебната година Роза Желева. И допълни: "Уважаеми родители, училището може да даде много на учениците, но то не може да замени здравата семейна среда, в която личният пример на родителите, отговорното отношение към работата на вашите деца в училище, а това дава шанса на младите да се изградят като отговорни граждани и добри специалисти".

Церемонията завърши с лисване на менчето, за да им върви по вода на осмокласниците и на техните класни ръководители.

184 осмокласници влизат в класните стаи на бургаската Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника. Те ще се обучават в няколко специалности - "Мехатроника", "Автотранспортна техника", "Автомобилна мехатроника", "Електрообзавеждане на производството", "Охранителна техника и системи за сигурност", "Компютърни мрежи" и "Микропроцесорна техника".

Галерия