В морските общини почетоха закрилника на рибарите до мостика, където венеца бе хвърлен във водите от моряци от база "Бургас". Рибарите от Ченгене скеле влязоха в морето с лодки, за да отдадат почит към своите загинали колеги.

 

Днешният ден на свети Николай Чудотворец е и празник Бургас. Свети Николай е закрилник и на моряците, и на банкерите.

Мирис на печена риба се носи от сутринта в града. Десетки бургазлии се наредиха на опашка, за да опитат от рибената чорба и риба, която се раздаваше на няколко пункта в центъра на града.

И в Несебър бе отбелязан подобаващо празника на града. И докато миналата година на Никулден, всеки рибарски кораб и неговият екипаж получиха икона на светеца, тази година дойде ред и на по-малките. 120 деца, взели участие в конкурса "Аз обичам Черно море", получиха своите награди днес, лично от кмета Николай Димитров. Конкурса е за фотографии на морето, на деца от цялата страна и не е със състезателен характер. Той се провежда за първи път в Несебър и е поредната инициатива на града сред останалите – "Аз живея в Несебър" и "Аз обичам зелен Несебър".

Тържествата по случай Никулден продължават. По-късно от 17.30ч. на площада по пощата в Новия град, ще се проведе празничен концерт на вокална група "Морски звездички" при ОДК Несебър, с който ще бъде сложено началото на коледните и новогодишни празници в община Несебър.