С посрещане на националното знаме и знамето на гимназията започна тържеството в Морското училище. Снимки ПГМКР Свети Никола

С посрещане на националното знаме и знамето на гимназията започна тържеството в Морското училище. Снимки ПГМКР Свети Никола

В бургаската Професионална гимназия по морско корабоводене и риболов "Свети Никола", известна още като Морското, откриха тържествено новата учебна 2014/2025 година. Специален гост на първия учебен ден бе Станимир Апостолов - зам.-кмет по бюджет и финанси в Община Бургас.

Осмокласниците и останалите ученици от гимназията се събраха в двора за тържествения ритуал по издигане на националното знаме и посрещане знамето на училището.

"Скъпи ученици, учители, уважаеми гости и родители. Днес е най-вълнуващият ден за българското училище. Първият учебен ден е празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието.

Скъпи осмокласници, този ден е много специален за Вас, вашите учители и родители. Първият училищен звънец удари, Вие днес прекрачвате прага на училището и поемате по един дълъг път, водещ към знание и наука, към нови хоризонти, към задължения и отговорности. Нека взаимно се учим едни от други, вървейки заедно по този път!

Пожелавам Ви незабравими дни, успешно обучение и вяра в учителите, с които ще бъдете заедно! Поставете добро начало на вашето обучение, за да се радвате на положителни резултати в края му!

Вълнуващ е празникът и за дванадесетокласниците! За тях това е последният първи учебен ден. Днес те влизат за последна година в училище като наши ученици! Скъпи дванадесетокласници, желая на всички вас достойно и с любов да извървите пътя на изучаваните учебните дисциплини И новите технологии. Предстои ви една изпълнена с много труд и нови предизвикателства учебна година. Отнасяйте се с уважение към своите преподаватели и не забравяйте, че всеки усвоен труден урок е крачка към сбъдването на вашите мечти!", каза в обръщението си към учениците директорът на ПГМКР "Свети Никола" Христина Жабова.

"Искам да благодаря за доверието на всички Вас родители, които сте ни поверили най-скъпото си – своите деца. Съветвам ви да ги подкрепяте в нелекия им път. Вдъхвайте им увереност и ги убеждавайте, че със своя труд и упоритост ще станат знаещи, можещи и успели хора!

Пожелавам Ви много здраве и успех! На добър час през новата учебна 2024-2025 година", завърши словото на директора.

Галерия