Целта е учениците да придобият знания, с които да получат важен сертификат

Целта е учениците да придобият знания, с които да получат важен сертификат

В Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" в Бургас, известна още като Морското училище, търсят преподавател по английски език. Така със завършването си учениците ще придобият ценен сертификат и ще имат възможност да работят на кораби, плаващи под чужд флаг, каза директорката на гимназията Христина Жабова.

Предизвикателството към педагога се състои в това, че той трябва да преподава "корабен английски". От него не се изисква да знае специфичните термини в морското дело, а само желанието да ги научи. Преподавателят по "морски английски" ще ползва много бонуси.

На одобрения кандидат ще бъде осигурено безплатно обучение за специфичната корабна терминология във ВВМУ "Н.Й. Вапцаров" - Варна.

За придобитата квалификация той ще получава допълнително възнаграждение. Ще има безплатна карта за пътуване с градския транспорт, както и възможност да участва в плавателните практики на своите ученици с корабите.

Община Бургас вече предприема конкретни стъпки не само да върне старата слава на Морското училище, а и да го направи водещо в морския бизнес.

Това стана възможно, след като по искане на кмета Димитър Николов, след решение на Общинския съвет н морския град и със заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев от 1 септември миналата година Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" - Бургас стана общинско училище и вече се финансира от бюджета на Общината.

Прехвърлянето на собствеността дава зелена светлина за завръщането на Бургас на световната морска карта.