С реплики на тези чаши посетителите ще пият вино, докато разглеждат експонатите в Археологическата експозиция. Снимка Черноморие-бг

С реплики на тези чаши посетителите ще пият вино, докато разглеждат експонатите в Археологическата експозиция. Снимка Черноморие-бг

Нова атракция ще предлагат в Регионалния исторически музей в Бургас през летния сезон. В Археологическия експозиция на музея посетителите ще могат да разгледат арт ефактите, дегустирайки вино от местни винопроизводители. Чашите, които ще се ползват за дегустация, са реплики на оригинални чаши за вино от праисторията, гръцката и римската античност, както и от средните векове, открити при разкопки на РИМ - Бургас.

Там ще бъде обособен и кът за снимка. В специално направена арт инсталация посетителите ще могат да се заснемат с реквизит и да се превърнат в императори, изобразени на антична монета.

В Етнографската експозиция ще бъде обособен кът за снимка. Посетителите ще могат да се забрадят с оригинална кърпа за глава от село Люляково, с която посетителките ще могат да се заснемат при стана от експозицията.

В Историческата експозиция също ще бъде обособен подобно място за заснимане. Там ще бъде обособен ретро-кът от края на XIX - началото на XX вeк, където посетителките ще могат да си направят снимка с реплика на характерна за периода дамска шапка.