Изложбата може да бъде разгледана от 15-ти октомври до 15-ти ноември

Изложбата може да бъде разгледана от 15-ти октомври до 15-ти ноември

32 плаката ще бъдат показани на изложбата "Шекспир и сцената", която ще бъде подредена в галерия "Ателие" на филиала на Националната художествена академия в Бургас, който се намира в Магазия 1. Експодицията е съвместна между катедра "Плакат и визуална комуникация" в НХА и художествена галерия "Петко Чурчулиев" в Димитровград. Плакатите са дело на български и чуждестранни автори и са рисувани по пиеси на Уилям Шекспир.

Плакатите, които ще бъдат включени в изложбата в Бургас са част от колекцията, която е реализирана като съвместен проект на Национален дворец на културата и галерия "Петко Чурчулиев" и е създадена по повод 400 години от смъртта на Шекспир през 2016. Плакатите показват различни поколения български и чуждестранни автори и разкриват през годините развитието на една от най-творческите теми в жанра - "Шекспировия плакат".

Куратори на експозицията във филиала на НХА в Бургас са Антоанета Станчева - уредник на галерията в Димитровград и гл. ас. д-р Ненко Атанасов - преподавател в специалност "Плакат и визуална комуникация".

Изложбата ще бъде открита на 15-ти октомври (четвъртък) от 17.00 часа. На 16-ти октомври (петък) от 11:30 часа, гл. ас. д-р Ненко Атанасов ще изнесе лекция на тема "Опърничавите усилия на неукротения български театрален плакат".

Експодицията може да бъде разгледана до 15-ти ноември.