Така изглежда в момента украинския град Николаев. Снимка БГНЕС

Така изглежда в момента украинския град Николаев. Снимка БГНЕС

В украинския град Николаев търсят помощ от жителите на Бургас и региона. Вече седмица живеещите там търсят закрила от войната в бомбоубежища. Виталий Арапенко - председател на НПО в Николаев, което работи с училищата там се е нагърбил с нелеката задача да помогне на учениците. Той призовава всички бургазлии и българи, които могат да отделят средства, да направят превод по посочените банкови сметки. Със средствата ще бъде нает автобус, който при осигуряване на зелен коридор от украинските власти, да напусне града и да измине разстоянието до Бургас. Деца от Николаев познават града и региона, защото са идвали на летен лагер. Това е и причината Виталий Арапенко да се опитва да изведе децата и техните майки от Николаев до Бургас, където те да се спасят от войната.

"Ако не успеем да отпътуваме, ще използваме набраните средства за нуждаещите се, за пенсионерите, за инвалидите и ще направим отчет, какво сме направили с парите", сподели Виталий Арапенко, който се свърза със сайт "Черноморие". Той изпрати и клип, на който се вижда как се е променила ситуацията и в спокойната, и мирна Украйна и Николаев сега е напрегнато и страшно.

Всеки, който желае и може да помогне може да преведе пари по евровите сметки:

IBAN: UA453077700000026208613484239 BENEFICIARY: ARAPENKO VITALII ACCOUNT: 5375235211221591 BANK OF BENEFICIARY: JSC "ACCENT-BANK", Ukraine SWIFT CODE:UKCBUAUK CORRESPONDENT ACCOUNT: LV70BLIB2001024752002 CORRESPONDENT BANK: JSC "Baltic International Bank", Latvia SWIFT CODE:BLIBLV22

Основание за плащане - В плотеже указать гуманитарная помощь