Това е първият випуск на СУ Иван Вазов, който ще изучава новата специалност. Снимки Лина Главинова

Това е първият випуск на СУ Иван Вазов, който ще изучава новата специалност. Снимки Лина Главинова

В новата паралелка в бургаското СУ "Иван Вазов" учениците, наред с английски и немски език, ще учат и латински. Това е едно от предизвикателствата за 26-те осмокласници, които избраха да продължат образованието си в специалността - "Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове". Те са първият випуск, който бе приет в иновативната специалност, която е единствена по рода си в Бургас и областта. През петгодишния срок на обучение учениците ще изучават разширено английски, немски език, латински, биология, химия. Техни учители ще бъдат доказани специалисти от Бургас - медицински сестри и лекари, както и преподаватели от Медицинския факултет на университет "Проф. д-р Асен Златаров". Учениците ще имат възможност за практика в Специлизираната болница за рехабилитация "Бургаски минерални бани" ЕАД, както и в Дегендорф, Германия.

Освен осмокласниците и учениците от другите класове, на тържеството за началото на новата учебна 2018/2019 година дойдоха и заместник-кметът по здравеопазване в Община Бургас - д-р Лорис Мануелян, Мая Казанджиева - директор дирекция "Социални дейности" в Община Бургас, бившият директор на училището Иван Мицев, членове на Настоятелството, възпитаници на школото, родители.

Ученици, преподаватели и гости бяха поздравени от директора Виктор Григоров. Специален музикален поздрав поднесоха деца от четвърти и седми клас.

Тази година СУ "Иван Вазов" празнува своя 60-ти рожден ден.

Галерия