В някои секции избирателите пускат двете разписки в отделни кутии, което е нарушение. Снимка Черноморие-бг

В някои секции избирателите пускат двете разписки в отделни кутии, което е нарушение. Снимка Черноморие-бг

В някои секционни избирателни комисии в община Бургас избирателите пускат разписките от машинния вот в две различни непрозрачни кутии. На едната пише - избори за президент и вицепрезидент на Република България, на другата - избори за народно събрание. Това е в нарушение с методичните указания на Районната избирателна комисия. Разписките от двата вота трябва да се пускат в една кутия, а след приключване на изборния ден ще бъдат броени от членовете на комисиите. "Това решение за наличие на две кутии затруднява избирателите за сметка на членовете на комисиите. Въпреки че е в нарушение на указанията, няма да се отрази на крайния резултат на вота", коментираха за "Черноморие" от РИК - Бургас.

В една от СИК-овете обясниха, че са решили да има две кутии, след като от ЦИК излязоха с решение, че ще се броят на 100% разписките от двата вота.

Днес се провеждат извънредни избори за 47-мо Народно събрание и редовни избори за президент и вицепрезидент на Република България. Изборният ден приключва в 20.00 часа.