ПГЕЕ приеха ученици и в петте предварително обявени специалности. Снимка Архив Черноморие-БГ

ПГЕЕ приеха ученици и в петте предварително обявени специалности. Снимка Архив Черноморие-БГ

По стар български обичай с хляб и мед ще посрещнат учениците в Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" в Бургас на първия учебен ден - 17-ти септември. Тъй като 15-ти септември тази година се пада събота, началото на учебната 2018/2019 година ще бъде дадено в понеделник - 17-ти септември.

Елитната бургаска гимназия ще започне новата учебна година с прием във всички предварително обявени специалности за завършилите седми клас и положили успешно изпитите. Това са: "Компютърна техника и технологии", "Програмно осигуряване", "Приложно програмиране", "Медицинска техника" и "Електрически инсталации". Бройките за желаните специалности в училището бяха запълнени още на първото класиране, установи проверка на сайт "Черноморие". Професионалната гимназия е известна със своите традиции, както и с извънкласните си форми - хор за партиотични песни, танцов състав, гвардейска формация, спортни секции и мартин - тромпетен оркестър.

ПГЕЕ "Константин Фотинов" е четвъртото училище в страната, след Кърджали, Плевен и Смолян, което има гвардейски отряд. То е и второто в страната след Плевен, където е създаден гвардейски оркестър. Знамето на гвардейския отряд и тамбурмажора на оркестъра гимназията получи на тържествена церемония на 3-и юни на централния бургаски площад "Св. св. Кирил и Методий".