Яна Вълчева бе гост на гимназията, която е завършила и представи новата си стихосбирка. Снимки Лина Главинова

Яна Вълчева бе гост на гимназията, която е завършила и представи новата си стихосбирка. Снимки Лина Главинова

Ученици от Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" посрещнаха пролетта с поезията на Яна Вълчева. Учителската стая трудно събра всички желаещи да станат част от празника с участието на бившата възпитаничка на училището, която от години трупа поетична слава в Бургас и страната. "За мен е удоволствие да открия тази среща. Може би сме единствената гимназия в града, която организира традиционно среща с бургаски творци", започна приветствието си към ученици, учителите и гостите на днешната празнична среща директорът на елитната гимназия Костадин Папазов.

С поетично-музикален спектакъл по стихове на бившата гимназистка на училище "Константин Фотинов" - Яна Вълчева се отбеляза Световния ден на поезията и настъпването на първа пролет. Идеята да се срещнат и разговарят за любовта и поезията на младата поетеса Яна Вълчева е на библиотекарката на школото - Веска Фотева. Амбициозната дама и този път показа умения при изготвяне на сценария за тържеството. Група момчета и момичета влязоха в ролята на артисти.

Учениците от "Константин Фотинов" рецитираха пламенно и със страст лиричните стихове на Яна Вълчева. Гимназисти от ученическата танцова група пък показаха хореографски умения. А Силвия Колева се изяви като певица, изпълнявайки две песни "Миг след лятото" и "Ела" по текст на Яна Вълчева и по музика на Невин Мирков. След дипломирането в Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константи Фотинов" Ява Вълчева прекрасно съчетава писането на лирични стихове и професионалните си умения, натрупани при изучаването на специалността "Радио техника и телевизия". По случай Световния ден на поезията и Първа пролет младата авторка избра родното си училище и за премиерата на най-новата си стихосбирка "Миг след лятото". На творческата изява на поетесата специален гост бе Денчо Михов от издателство "Либра скорп". В празника се включи и д-р Петър Петров, преподавател по български език и литература в ПГЕЕ.

Галерия