Консеционерите на плажовете обещават, че няма да вдигат цените на шезлонги и чадъри

Консеционерите на плажовете обещават, че няма да вдигат цените на шезлонги и чадъри

В Приморско ще открият "Лято 2023" навръх 24-ти май. На церемонията ще присъстват служебният министър на туризма д-р Илин Димитров, служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и областния управител на Област Бургас Мария Нейкова.

Преди старта на сезона в Приморско и Китен са извършени редица подобрения в инфраструктурата – асфалтиране, ремонти на ВиК мрежата, монтиране на ново улично осветление, озеленителни дейности и изграждане на паркинги и обособяване на общо над 200 нови паркоместа в двата курорта. На финална права е и реализацията на първия етап от проекта за брегоукрепване в Китен.

В присъствието на официалните гости ще бъде обявено създаването на филиал на Спешна помощ, който ще обезпечи грижата както за хората в региона, така и туристите, които през летните месеци надвишават 90 000 души.

Преди началото на сезона от Община Приморско са създадени необходимите организация и график за интензивна поддръжка и сметоизвозване през летните месеци. Оттам се надявам, че Приморско и съставните селища ще са още по-привлекателна дестинация за българските и чуждите туристи.

За този сезон предварителните индикации от хотелиерите и туроператорите са положителни с тенденция за убедително завръщане на летовниците от Централна Европа, както и за повече български гости.

Община Приморско е в постоянен диалог с туристическия бранш, концесионерите и наемателите на плажовете за постигане на ефективно взаимодействие преди старта на летния сезон. Според предоставената от концесионерите и наемателите информация се извършват всички необходими подготвителни дейности, като не се предвижда увеличение на цените за чадъри и шезлонги или промени в "свободните зони" спрямо миналата година.