В Приморско с шоу програма за Коледа и ще продължи до 31 декември.

 

Коледните шоу програми в детските градини и училищата в Община Приморско започват от 15 декември до 23 декември.

На 23 декември самодейните състави от Приморско ще представят в залата на читалище "Самообразование" от 18.00 часа своя коледен спектакъл. Участие в него ще вземат ФА "Приморско", ДВГ "Морски звездички" и Студио за модерни танци. За своя коледен концерт се подготвят и в Китен. Той ще се състои на 22 декември в читалищния салон. Групата за Автентичен фолклор, Квартет Китен, детски и дамски танцов състав, и спортни танци ще изнесат концертна програма. Празнични програми за коледните и новогодишни празници се готвят и по всички училищата. Коледни тържества ще се проведат във всички населени места в община Приморско.

На 23.12 от 18.30 часа в дома за стари хора в село Ясна поляна също ще се проведе Коледен концерт. За веселото посрещане на новата година ще се погрижат народен оркестър и странджанската певица Елена Станкова.

И тази година в град Приморско ще има коледна украса, това съобщиха от общинското ръководство. Празничното настроение в края на 2010 година ще подсилва светеща украса в центъра на Приморско. По главната улица "Трети март" ще бъдат разположени светещи коледни мотиви. Сградата на общината също се светне в коледно настроение. В началото на месец декември ще бъде запалено и коледното дръвче до лятната естрада.