Премиерата е на 8-ми август в Дома на писателя

Премиерата е на 8-ми август в Дома на писателя

Стихосбирката "В сандалите на лятото" на бургаската журналистка и поетеса Елка Василева тръгва на своето литературна пътешествие. Поетичната книга ще направи своите първи стъпки по широкия свят на 8-ми август, четвъртък, от 19.00 часа в Дома на писателите. Авторката ще събере на премиерата свои колеги по перо и приятели. Елка Василева ще разцупи традиционните сценарии при представянето на нова поетична книга. Тя сама ще сподели това, което е я вълнувало при писането на стиховете и ще даде възможност на всеки, които желае да каже няколко думи.

"В сандалите на лятото" е сред книгите, чието издаване Община Бургас финансира след проведен конкурс. Книгата съдържа 54 стихотворения, а темата, която ги обединява е житейските сезони. Илюстрациите към тях са на 11-годишната внучка на Елка Василева - Лора Николова, а редактор е Керана Ангелова. Книгата е издадена от "Либра скорп".

Това е седмата стихосбирка на Елка Василева. През 1991 година излиза първата - "И желание вместо забрава", "Може би за хубаво" - 1994 година, "Кръстопът на желания" - 1999 година, "В скута на сянката" - 2005 година и за нея получава награда - плакет "Христо Фотев", "Анатомия на спомена" - електронна - 2012 година, "Неща за обичане" - 2016 година, също издадена със средства от Община Бургас.