Инициативите имат за цел да наберат средства за различни каузи

Инициативите имат за цел да наберат средства за различни каузи

В Созопол и Черноморец подкрепят благотворителни инициативи. Началото бе поставено от НСЖ "Света Марина", които подредиха изложба - базар с ръчно изработени коледни сувенири. От продажбата им бяха събрани 810 лева, които ще бъдат предоставени талантливите деца на Созопол.
Следващата благотворителна инициатива ще бъде на 18-ти декември от 16.00 часа и в нея ще се включат с благотворителен кулинарен базар ОДЗ "Здравец", ДГ "Снежанка", СУ "Св. св. Кирил и Методий", Неделно училище към църковно настоятелство "Св. велико мъченик Георги“.
Всяка година настоятелствата на училището и двете детски градини, подкрепяни от родителите на децата и цялата общественост на града, организират истински празник на благотворителността, добротата и красотата. Събраните средства ще бъдат дарени на детските учебни заведения и Неделното училище в Созопол.
Ден преди това, на 17-ти декември, понеделник покана с аромат на мед и канела отправят Учителската колегия при Основно училище "Христо Ботев" в град Черноморец, учениците и техните родители. От 12.00 ч. във физкултурния салон на училището ще се проведе Благотворителен коледен базар с предмети и вкусотии, изработени от възпитаниците на училището. Средствата набрани от благотворителната инициатива са пренадзначени за обогатяване на мотериално- техническата база на училището.
От 17.30 ч. същия ден във Военно- морския клуб, Благотворителен кулинарен базар ще подредят дамите от клуб "Българка" и запасните офицери и сержанти от СОСЗР - Созопол. Години наред средствата от благотворителната инициатива бе дарявана за нуждите на Дома за възрастни хора в село Ясна Поляна. За втора година членовете на патриотичните организации предоставят набраните средства на децата от Дома в село Атия.

Галерия