Красива заря сложи финала на официалното откриване на Сезона. Снимки Черноморие-бг

Красива заря сложи финала на официалното откриване на Сезона. Снимки Черноморие-бг

В Созопол откриха туристическия сезон. Очакванията са за български туристи и за увелачаване на туристите от Централна и Западна Европа. Градът е готов за сезона и той напрактика започва така, както миналата година. Кметът на община Созопол Тихомир Янакиев поздрави всички, дошли на официалното откриване на "Лято 2022". То бе белязано с атрактивно огнено шоу и концерт на "Deep Zone Project" на централния плаж. Кулминацията на вечерта бе петмунитната заря, която бе изстреляна от Стария Созопол и озари залива.

Домакинът - Тихомир Янакиев бе поздравен от народният представител от коалиция "БСП за България" Петър Кънев и от зам.-областният управител на Бургас Тодор Иванов.

Концесионерът на двете ивици "Созопол - централен" и "Созопол - Хармани" Кирил Спасов получи отличието "Син флаг". Знамето и тази година ще се вее на двете ивици, което е гаранция за качество на предлаганата услуга. Цената на шезлон на централния плаж в Созопол е 7 лева, толкова ще струва и сянката под чадъра.

Голяма част от заведенията в Созопол вече работят и обслужват първите туристи, които са избрали да почиват тук още през юни. Цените са корегирани в резултат на инфлацията.

Галерия