Конкурсът на името на Лора Янева е национален. Снимка Архив Черноморие-бг

Конкурсът на името на Лора Янева е национален. Снимка Архив Черноморие-бг

Общински детски комплекс в Средец организира първо издание на Национален конкурс за абстрактно изкуство на името на бургаската художничка Лора Янева. Зад конкурса застават Регионално управление на образованието - Бургас, Община Средец и семейството на Лора Янева. Талантливата художничка си отиде без време от този свят.

Конкурсът има за цел да подаде ръка на младите таланти , като им даде шанс за изява и им позволи да покажат своя талант пред широка и разнообразна аудитория . Надяваме се това да им вдъхнем нужната доза увереност , удовлетворение и кураж да продължат да развиват таланта си.

Целта на конкурса е да пробуди интереса на децата и подрастващите към културните събития и да провокира у тях желанието да посещават изложби. С него се поставя началото поредица от изложби, даващи шанс на малките бъдещи творци. В конкурса "Лора Янева" могат да участват деца на възраст от детска градина до XII клас.

Произведенията им трябва да са вдъхновени от творчеството на Лора Янева.

Творбите ще се оценяват от жури, съставено от семейството на Лора Янева, художници и  представители на РУО - Бургас, ОДК - Средец и Община Средец.

Ще бъдат връчени няколко награди в различните възрастови категории, като най-голямата е на името на Лора Янева и приз на името на нейната майка - Лидия Кунева.

Условията за участие в конкурса и регламента може да прочетете в тук