Учениците показаха напрактика наученото в часовете по теория. Снимки Черноморие-бг

Учениците показаха напрактика наученото в часовете по теория. Снимки Черноморие-бг

Учениците от X клас от паралелката "Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове" на бургаското СУ "Иван Вазов" изнесоха открит урок по масаж. Под ръководството на своя преподавател Снежина Георгиева, те показаха какво са научили на теория за масажа. Показното беше предназначено за ученици и техните преподаватели от СУ "Христо Ботев" в Сапарева баня и Професионална гимназия по облекло, хранене и химични технологии "Проф. д-р Асен Златаров" в Шумен. Те гостуват на бургаското училище в рамките на Национална програма "Иновации в действие" за учебната 2020/2021 г. на тема: "Използване на комуникационния модел на интерактивната образователна среда в условията на групова форма на обучение и овладяване на технологията за екипна работа в образователния процес".

В продължение на два дни гостуващите ученици и техните учители ще се запознаят с иновациите в бургаското СУ "Иван Вазов" и ще обменят добри практики с домакините. Гимназията за поредна година ще приема ученици след завършен VII клас и успешно положени изпити в паралелката "Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове".

Учениците, които учат в тази паралелка изучават разширено английски език, биология, химия и им предстои изучаването на долекарска помощ, лечебен масаж, ортопедия, фармакология, видове заболявания, латински език с медицинска терминология, организация и функциониране на СПА-центрове, специализирана техника и много други. В програмата им е заложен и четиригодишен курс на изучаване на немски език.

Техни учители са доказани специалисти от Бургас - медицински сестри и лекари, както и преподаватели от Медицинския факултет на университет "Проф. д-р Асен Златаров". Учениците ще провеждат своята производствена практика в Специализираната болница за рехабилитация "Бургаски минерални бани" ЕАД. 

Завършилите паралелката могат да работят като рехабилитатори в СПА центрове, както и да продължат образованието си в университет.

Галерия