В ранния следобед мераклии да гласуват почти нямаше. Снимки Авторът

В ранния следобед мераклии да гласуват почти нямаше. Снимки Авторът

В бургаското СУ "Св. св. Кирил и Методий", където има значителен брой гласуващи, в ранния слудобед мераклии почти нямаше. Най-висока е била активността към обяд, установи проверка на "Черноморие". В 032 Секционна избирателна комисия например до 12.00 часа са гласували 120 души и за Народно събрание, и за Европейски парламент. Имащите право на глас тази секция са 591 за НС и 568 за ЕП. Разминаването в цифрите идва от изискването за уседналост за ЕП.

Сравнително 50 на 50 е гласуването с хартниена бюлетина и с машина от тези, които вече са упражнили правото си на глас.

В 034 СИК по-младите избират да гласуват с машина, по-възрастните - с хартиена бюлетина. "Но и има и такива възрастни, които избират машината. Вече са се научили и не се притесняват от нея", обясниха членове на комисията. Имащите право на глас за НС са 494, а за ЕП - 475. До обяд правото си на вот са упражнили 98 за НС и 97 за ЕП.

Изборният ден продължава до 20.00 часа. В днешния ден се избират 240-те народни представители, които ще влязат в следващия 50-ти национален парламент и 17-те български депутати, които ще ни представляват в европейския парламент.

Галерия