Генералният консул на Република Турция в Бургас Сенем Гюзел припомни събтията от 15-ти юли 2016 г. Снимки Черноморие-бг

Генералният консул на Република Турция в Бургас Сенем Гюзел припомни събтията от 15-ти юли 2016 г. Снимки Черноморие-бг

В Генералното консулство на Република Турция в Бургас отбелязаха с възпоменателно тържество Деня на демокрацията и националното единство. На 15-ти юли се навършват 4 години от опита за преврат в южната ни съседка. През онази нощ загинаха 231 турски граждани, повече от 2000 бяха ранени.

"Благодарни сме на приятелска, съседна и съюзническа България, която веднага след опита за преврат на ФЕТО прояви солидарност и сътрудничество с нашата страна. Вярваме, че в тази приятелска страна ще бъдат предприети необходимите мерки срещу структурите на ФЕТО, включващи няколко свързани с нея училища, медии и сдружения. ФЕТО представлява опасност не само за Турция, но и за всички страни, в които осъществява дейност. В този смисъл бихме искали да кажем на България и на другите ни приятели да бъдат максимално бдителни към структурите на ФЕТО", каза в словото си по време на церемонията генералният консул на Република Турция в Бургас Сенем Гюзел.

Възпоменателното тържество се състоя в двора на дипломатическата мисия в Бургас. Там бяха подредени и снимки, които са запечатали моменти от нощта на 15-ти юли 2016 година.

Галерия