Ваксинация на този етап ще се извършва, само при налично количество ваксини. Снимка Архив Черноморие-бг

Ваксинация на този етап ще се извършва, само при налично количество ваксини. Снимка Архив Черноморие-бг

В двата кабинета на УМБАЛ Бургас ще извършват имунизация, когато има налично количество ваксини, установи проверка на "Черноморие". Читател на сайта подаде сигнал, че се е обадил на телефона в болницата и оттам са отказали да запишат негови близки в списъка за ваксинация. "Отговориха ми, че такъв списък вече не правят. Трябва да се отиде на място", каза читателят ни.

Кабинетите отвориха, когато стартира ваксинацията в т.нар. "зелени коридори". Те обаче бяха спрени преди седмица, тъй като доставките се забавят и не пристигат регулярно.

Оказа че, това е причината, списъци вече не се правят, защото не е ясно кога ще има ваксини. Заради нередовните доставки от фирмите производители, не може да се каже в кой ден и колко флакона ще бъдат осигурени от Регионалната здравна инспекция.

"Всеки, който желае да се ваксинира може да се обади на телефона в болницата и ако има ваксина да дойде на място. След като дозите свършат, кабинетът затваря", коментираха пред "Черноморие" от здравното заведение.

В делнични дни от 08.00 до 15.00 часа работи кабинет, който се намира на гърба на "УМБАЛ - Бургас" АД, до ТЕЛК 3 (входът се намира срещу Спортния комплекс, до паркинга на Спешна помощ).

След 15.00 ч. до 08.00 часа сутринта, както и в събота и неделя, работи кабинет № 13, който се намира в основната сграда на МЦ "Св. Николай Чудотворец" - вход през Централната регистратура на "УМБАЛ - Бургас" АД.