Отворени сме за сътрудничество и партньорство, сподели по време на срещата Явор Жеков. Снимки Авторът

Отворени сме за сътрудничество и партньорство, сподели по време на срещата Явор Жеков. Снимки Авторът

В бургаския езиков център "Words" вече изучават чужди езици и чрез хибридна форма - присъствено и онлайн. До новата форма на обучение се стигна, след двегодишната пандемия, която засегна най-вече частните езикови центрове и школи за изучаване на чужди езици. Хибридната формула се оказва успешна и се прилага само в случаите, когато курсистът не може да присъства физически по време на занятията. Тази форма се оказва подходяща и за тези, които искат да учат чужд език, но не живеят в Бургас, а са в съседни населени места или дори в столицата и не могат да бъдат в стаята за всеки урок. Този начин на преподаване бе презентиран и от Явор Жеков - управител на бургаския езиков център "Words", на среща с директори на бургаски гимназии. Те от своя страна споделиха вчепатленията си от онлайн обучението, към което преминаха по време на пандемията.

Поводът за срещата в езиковия център бе презентирането на възможностите за сътрудничество на заетите в сферата на образованието. "Отворени сме за сътрудничество и партньорство", сподели Явор Жеков.

Езиковият център е създаден през 2010 година и е сред лидерите в сферата на чуждоезиковото обучение в Бургас. В "Words" се предлагат езикови курсове за деца и възрастни, специализирано, корпоративно обучение и езиков одит. Освен чужди езици, в центъра се преподава и български език за чужденци през друг чужд език. Сред курсистите, които избират да учат български език през последните месеци са украинци, които са избрали да живеят в Бургас. Те обаче изучават българския през английски език.

Галерия