Езиковият център организира и провежда курсове по чуждоезиково обучение без възрастово ограничение

Езиковият център организира и провежда курсове по чуждоезиково обучение без възрастово ограничение

В бургаския езиков център "Words" ще ви дадат ценни съвети преди да се явите на изпит за сертификат за определяне на степента на владеене на езика. Очаква се предстоящата изпитна сесия за сертификат, посочена от Британския съвет да е през юни.

В "Words" имат над 13-годишния ни опит и са се сблъсквали с доста интересни ситуации, свързани с подготовката и явяването от страна на техните курсисти на различни сертификатни изпити - IELTS, First B2 и Advanced C1, TOEFL и други.

"Изключително подвеждаща е информацията, че е задължително регистрацията за избрания изпит да се прави от подготвителния център! Това твърдение, което продължава да се разпространява е невярно. Всеки курсист има пълното право да избере коя оторизирана организация ще спомогне успешната му регистрация. Ние от езиков център "Words" предлагаме безплатно съдействие, без значение дали сте наш курсист или не", обясниха от бургаския езиков център

Оттам оборват още едно невярно твърчение, че "В случай че сте избрали да се явите на изпит за сертификат на Cambridge University трябва задължително първо да се явите на изпит First B2 и след това на Advanced C1, тъй като това ще Ви даде предимство пред останалите кандидати при кандидатсване в Образователна институция!“ "Можете да се явите директно на изпит за по-високото ниво. На сайта на образователната институция, в която кандидатствате, има посочена информация относно документите, които следва да бъдат подавани при кандидатстване и критериите, на които трябва да отговорите, за да станете част от желаната от Вас специалност. Там е посочена и оценката (в точки), която Ви е необходима, за да бъдете приет/а – от положения изпит (било то First B2 или Advanced C1), а не сумарното число от двата. Нямате предимство пред онези, които са положили успешно изпит само за по-високото ниво", разясняват от центъра.

От "Words" призовават всички, които ще се явят на изпит по английски или немски език за сертификат, да проверяват детайлно какви са изискванията на образователната институция, в която ще кандидатствате. "Изисквайте необходимата информация от самата организация (Университет, Колеж и други образователни институции)", допълват от езиковия център.

Оттам опровергават още едно невярно твърдение, че записвайки се на курс всеки трябва да се регистрира за даден изпит и да си запази място. "Не винаги това, че сте преминали през обучение, означава, че сте готови да положите изпита успешно. Ние от езиков център "Words" винаги съветваме нашите курсисти да изчакат с явяването на изпит, ако след преминато обучение е необходимо време да отработят наученото (дори и самостоятелно вкъщи, само с насоки от водещия преподавател). Едва след като сме сигурни, че ще постигнете поставената цел, заедно обсъждаме подходящата дата за явяване. Обратното би довело до повторно явяване от Ваша страна и множество допълнителни разходи (регистрационна такса, транспортни разходи (ако се явявате в друг град), хотел и прочие)", съветват от образователния център.

От "Words" съветват всеки, който е решил да се яви на изпит за сертификат да изисква информация относно крайния срок за подаване на документи за кандидатстване. "Наши клиенти са били заблуждавани и по този въпрос с цел да заплатят посредническа такса и за да не бъдат привлечени от конкуретни организации. Сертификатите на Cambridge University са безсрочни, поради което те са най-добрият избор, който можете да направите, ако се колебаете кой сертификатен изпит да положите! - това е непълна информация. Да, факт е - този вид сертификат е безсрочен. Но! Повечето образователни (а и работодателски) организации имат изискване документът, който представяте, да е придобит максимум 2-3 години преди кандидатстването. В този смисъл посочените сертификати придобиват валидност (от самата практика). IELTS, например, е по-лек формат и ако съответната институция го признава – защо да не си спестите излишни усилия", разясняват от бургаския център.

И насочват вниманието към нелоялната практика от страна на други образователни центрове. "Проучвайте, събирайте мнения и тогава вземайте вашите решения. Ние сме насреща при необходимост от съдействие", допълват от "Words".