Валентин Люцканов спечели убедително турнира. Снимка Григор Кънчев

Валентин Люцканов спечели убедително турнира. Снимка Григор Кънчев

Валентин Люцканов от бургаския клуб по подводен риболов "Черноморец" спечели турнир за купа "Генчо Павлов". 39 състезатели от всички клубове в страната се впуснаха в битката за отличията. Условията на море бяха много добри, а организацията на висота.

Валентин Люцканов демонстрира отлична спортна форма, разби конкуренцията и заслужено триумфира като първенец с убедителна преднина пред опонентите си.

Бургазлията, който е капитан на националния отбор, представи 16 валидни риби и събра 18 075 точки. На второ място се класира Веселин Томов от клуб "Несебър" с 15 валидни риби и 16 250 точки.

В челната тройка попадна и представителят на клуба домакин "Марлин" - Приморско - Анастас Бъчваров, с 13 валидни риби и 15 935 точки.

Най-голямата риба в турнира представи Петър Атанасов от клуб "Несебър". Той улови морска врана с тегло 1095 грама.

В топ - 10 на състезанието попаднаха още двама представители на "Черноморец". Пети е Данаил Едрев с 12 риби, а с 10 риби на седма позиция се нареди Николай Танев.

Следващият турнир е седми поред за "Купа България" и е за купа "Димитър Минев". Той ще се проведе на 2-ри септември, събота, в акваторията на Созопол. Два старта остават до края на съревнованието за "Купа България".

Временен водач до момента е Анастас Бъчваров от "Марлин" от Приморско.

На националния отбор на България по подводен риболов предстои участие в Световно първенство от 7-ми до 10-ти септември в Ларедо - Испания.

Групата, която ще представи страната ни на този висок форум, е в състав: Валентин Люцканов - капитан на отбора, Анастас Бъчваров, Мирослав Илчев и Веселин Томов.