Валентин Танев постави за първи път комедия на бургаска сцена. Снимки Лина Главинова

Валентин Танев постави за първи път комедия на бургаска сцена. Снимки Лина Главинова

"Колегите ми Албена Колева и Тончо Токмакчиев ме накараха да режисирам комедията "Женитба по обяви" по текст на Миро Гавран", каза пред сайт "Черноморие" актьорът Валентин Танев. В комедията той е режисьор и артист - изпълнител. Това не е първата пиеса, която Валентин Танев режисира. Зад гърба си той има вече 6 постановки. Новата - "Женитба по обяви" прави в рамките на един месец и то на сцената на бургаския драматичен театър "Адриана Будевска" - Бургас.

За Валентин Танев “Женитба по обяви" е една невероятна комедия. Чрез нея се разкрива съдбата на трима самотни хора, решили чрез обяви да намерят своята половинка в живота. Според директорът на драматичен театър "Адриана Будевска" Борислав Чакринов, "Женитба по обяви" е една сериозна ситуационна комедия. Героите може да са смешни, тъжни, объркани, но никога неискрени. Ситуациите, в които попадат, а и те самите създават, са нелепи, абсурдни и крайни. "В тези хора можеш да познаеш приятеля си, непознатия от улицата, дори и самия себе си", поясни режисьорът - актьор Валентин Танев. Именно това го е провокирало да режисира творбата на Миро Гавран. Той допълни, че е много приятно да работи и с колегите си Албена Колева и Тончо Токмакчиев. "С Тончо се познаваме още от "Ла страда", "Улицата", "Мармалад" и други. С Албена също съм играл в доста спектакли", допълни Танев.

Премиерата на невероятната комедия "Женитба по обяви" е тази вечер. За тези, които не могат да я видят, остава да си купят билети за представлението, което ще се играе на 29-и ноември. Софиянци ще могат да гледат комедията на 15-и декември в театър "Театро".

Галерия