Улиците на Къркларели в сряда са необичайно тихи. Снимки Ерхан Байджан

Улиците на Къркларели в сряда са необичайно тихи. Снимки Ерхан Байджан

Валията на Къркларели (Лозенград б.а.) Осман Билгин и главният лекар на града д-р Чидем Джерит са се заразили с корона вирус. Тестовете, които са им били направени са позитивни. Те са поставени под домашна карантина. Новината за "Черноморие" съобщи Недрет Бензет. Освен д-р Джерит и нейния съпруг е с положителен тест за корона вирус.

На кмета на града и на ходжата са били направени тестове днес, които са дали отрицателни резултати.

"Много студенти се завърнаха от Европа, след като бяха на обмен по програма "Еразъм" и сега са под карантина в студентския блок", разказа Недрет. В Къркларели има заразени с корона вирус, но точния им брой не се съобщава. Градът се намира на 120 километра от Бургас и е сред предпочитаните места за пазар в сряда. Еднодневните пътувания до там от страна на бургазлии са спрени за неопределено време.

В Анадола, където живее една не малка част от 80 810 000 население на Турция. "Там има села и градове, които са поставени по карантина и влизането и излизането оттам не може да става", допълни Недрет.

Броят на регистрираните случаи на заболели с корона вирус вече е 13 531. Смъртните случаи вече са 214, броят на оздравелите е 243.
Първият регистриран случай в страната бе на 10-ти март. На 25-ти март броят на установите случаи вече е 561. 24 часа по-късно цифрата се увеличава с още 1 196. На 31-ви март установените случаи на заразени с корона вирус са 2 704. Само за броени дни Турция започна да "катери" таблицата и да "изпреварва" други европейски страни с повешаващия се брой на установените случаи.

В Турция забраниха пътуването между градовете

Правителството продължава да затяга мерките за сигурност с цел да се спре разпространението на корона вируса в страната. Автобусите, които са преобладаващата част от обществения транспорт в южната ни съседка пътуват наполовина пълни. Например в автобус с 23 седалки могат да пътуват 12 пътника. Целта е да има разстояние между тях и контактът да е максимално ограничен.

Галерия