По случая е образувано бързо производство. Снимка Архив Черноморие-бг

По случая е образувано бързо производство. Снимка Архив Черноморие-бг

Истински екшън се разигра тази сутрин в Лозенец, съобщха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. На 5-ти август  около 04.15 ч. в Районно управление - Царево е получено съобщение от охраната на дискотека "Хасиенда" в Лозенец, за това че на улицата между дискотеката и бар "Барчето", е извършен въоръжен грабеж. Мъж насочил пистолет към 19-годишен бургазлия, като му ограбил сумата от 100 лева.. След това непознатия се качил в лек автомобил "БМВ 330", със софийска регистрация и напуснал местопроизшествието.

В резултат на бързите полицейски действия в местността "Тарфа" край Лозенец е установен лекия автомобил, като е констатирано, че ползващия автомобила мъж, обитава вила в местността. Със съдействието на служители от сектор "Специализирани полицейски сили" при ОДМВР - Бургас са задържани обитаващите вилата трима мъже - всички от София на възраст от 18 до 20 години/ Съпричастността на всеки от тях към извършения въоръжен грабеж се изяснява от служители на Районно управление – Царево.

Извършени са множество процесуално-следствени действия - претърсване и изземване, разпити на свидетели и пострадали, разпити пред съдия, разпознавания и други. По случая е образувано досъдебно производство.