Състезанието ще се проведе в три категории: деца, възрастни и професионалисти

Състезанието ще се проведе в три категории: деца, възрастни и професионалисти

Танцовото състезание от смесен тип, което събира най-добрите  хип-хоп танцьори в България, ще се проведе на 18-ти август на входа на Морската градина във Варна. Събитието се организира с подкрепата на Община Варна, в партньорство със сдружение “Аз съм Варна”, Вокална академия “Бънджи сингърс” и RiO Dance Home. Състезанието ще се проведе в три категории: деца, възрастни и професионалисти. Те ще бъдат оценявани от тричленно жури в състав - Иво Иванов - Skywalkers Crew, Георги Goosh Енчев - The Center и Shifura - Varna Flow. Такса участие няма. Записването става един час преди началото на всяко от състезанията.

Условията за участниците са следните: Категория: 1vs1 KIDS All Styles (начало 16:30 ч.). Възрастовата граница е до 12 години (включително). Награден фонд: Ваучер за нови танцови кецове.

Категория:  1vs1 ADULTS All Styles (начало 18:30 ч.). Тази категория се състои от два етапа. Първият определя един победител, който продължава във втори кръг и получава възможността да се бори срещу най-добрите 15 танцьори свободен стил, дошли по специална покана. Наградният фонд след втория етап е 500 лв.

Категория: Best Crew Performance - с участието на най-добрите танцови отбори в България. (Начало 20:30 ч.).

Участниците в тази категория танцуват на собствена музика и следва да представят на организаторите флашка с един единствен мп3 файл. Това се случва по време на записването. Отборите следва да са съставени от 3 до 12 души и представянето им не трябва да е по-дълго от 3 мин. Размери на сцената са: лице 10 м, дълбочина 8 м, височина 1 м. Всеки отбор ще има възможността да качи изпълнението си пробно между 15:30 ч. и 16:20 ч. на 18.08.
Критериите, които съдиите ще следват, са музикалност, техничност, хореография, костюми, присъствие, креативност. Наградният фонд е 1500 лв.