Изложението в Хелзинки е насочено към професионалисти и масова публика. Снимки Община Варна

Изложението в Хелзинки е насочено към професионалисти и масова публика. Снимки Община Варна

Община Варна се представя за първи път на най-значимото туристическо събитие за Северна Европа и Прибалтика – изложението в Хелзинки, Финландия. Туристическият форум е с насоченост към професионалисти и масова публика. Мотото на изданието през тази година е "Усетете атмосферата. Почувствайте вдъхновението. Запознайте се със света".

Участието в изложението на представителите на Община Варна има за цел информира финландския турист за възможностите за туризъм в морската столица, наличието на природни и културни забележителности и да предизвика интерес към града. Пред заинтересованите страни се представя Варна като популярна дестинация за ваканция на море, културен туризъм, екотуризъм, балнео-, спа и уелнес. По експертни данни, над 1/3 от финландците планират почивката си половин година преди пътуването.

Междувременно продължава участието на представители на Община Варна и на изложението в Щутгарт, Германия. Паралелно с основното изложение се провеждат и още две тематични изложения: за голф и уелнес (Golf-& WellnessReisen) и круизни пътувания (Kreuzfahrt- & SchiffsReisen). Посетителите биват запознавани с възможностите за комбиниране на голф почивка по Северното Черноморие с възможности за спа и уелнес и културни маршрути, които Община Варна предлага и извън летния сезон.

 

Представителите на Община Варна проведоха и работни срещи с туроператори от Alltоurs flufreizen GmBH и Schauinsland Reisen GmbH, партньори на общината в Програмата за маркетингови дейности на туристически услуги в Черноморските общини на Министерството на туризма.

Галерия