Даниела Белчева ще представи винила си заедно с музикантите, с които е работила по него

Даниела Белчева ще представи винила си заедно с музикантите, с които е работила по него

Варненската джаз певица Даниела Белчева представя новия си албум "Naive". Авторската й музика е нежна, а лириката и мелодията й привличат публиката заради магнетичната й хармония и усещане за топлина и съзерцателност. Предстоят две събития с музиката на Даниела Белчева, а поводът е представянето й на новия й албум в специално, лимитирано издание – винил. Публиката ще има възможност да се запознае отблизо с работата й като независим артист и продуцент, да сподели опита й, а също така и да присъства на концерт, свързан с премиерния й винил, който може да бъде закупен по време на събитието.

Третият студиен проект на Даниела Белчева  "Naive" е резултат от успешното й сътрудничество с едни от утвърдените джазови музиканти у нас - Милен Кукошаров, пиано, Михаил Иванов, контрабас, и Димитър Семов, барабани. Съвместната работа между четиримата артисти превръща песните на Даниела в музика, съчетаваща поп, джаз и импровизация. "Naive" се радва на подкрепа и положителни оценки от музикалната общност и стига до все повече слушатели. Срещата е добра възможност  млади изпълнители да получат информация за работата и артикулирането си като независимия артист, за кандидатстването и разработването на проекти, чрез които се осъществяват различни творчески идеи.

Първият винилов лимитиран тираж на албума е реализиран с финансовата подкрепа на фонд "Култура" към Община Варна. Представянето му ще бъде 11-ти октомври от 18:00 часа в отдел "Изкуство" на Регионална библиотека "Пенчо Славейков" във Варна, на улица "Ген. Паренсов" №3. А второто музикално представяне с участието на Милен Кукошаров - пиано, Михаил Иванов - контрабас и Димитър Семов - барабани ще бъде на 12-ти октомври във варненски клуб.