Бургаската премиера на мюзикъла е планирана за 20-ти септември

Бургаската премиера на мюзикъла е планирана за 20-ти септември

Варненската опера ще представи премиерно мюзикъла "Чаплин" в Бургас. Представлението е планирано за 20-ти септември, неделя, от 20.00 часа в Летния театър на морския град. "Чаплин" е създаден от композитора Крис Къртис и американския драматург Томас Миън, с подкрепата на наследниците на великия артист.  Веднага след  изпълнението на Бродуей, творбата е номинирана за девет награди, сред които за "Най-добър мюзикъл" и "Най-добра-музика". Мюзикълът е поставен в Русия, Бразилия, Германия, Израел, Белгия, Холавдия, Чехия, предстои премиерата му и в Лондон.

В България премиерата му бе на сцената на Варненската опера това лято. През септември и бургазлии ще могат да гледат спектакъла.  

Постановката е на Борис Панкин, диригент е Страцимир Павлов, сценографията е на Константин Гарнизов, костюмите са дело на Розина Макавеева, а  в главната роля  се прревъплъщава майсторски  Марриян Бачев. Партнират му талантливи актьори, певци и танцьори, за да изградят разказа за живота на Чарли Чаплин  - знаменит филмов актьор, писател, продуцент и режисьор. Действието обхваща цялата му кариера и се разгръща от най-първото представление на Чаплин като дете в Лондон до трогателното присъждане на почетната награда "Оскар" през 1972 г.

Шоуто, в което са преплетени вички видове изкуства – музика, театър, танц, пеене, кино,  представя пътя към славата на  обичания актьор, заедно с всички хора, изиграли основна роля  в живота му – неговата майка Хана, по-големия брат Сидни, четвъртата му жена Уна О, Нийл и журналистката Хеда Хопър. Биографията му е цветна мозайка от трудно детство, стихиен любовен живот и страстни политически убеждения. Зрителите  стават свидетели на създаването на легендарните филми на Чаплин като "Детето", "Цирк", "Модерни времена" и "Великият диктатор".

"Чалин" разказва за трогателната история на човека, който кара света да се смее чрез своя легендарен персонаж "Скитникът", но трудно намира щастието в собствения си живот.

Спектакълът се "възприема на един дъх" -  актьорите са изцяло отдадени на ролите си, а  младият диригент Страцимир Павлов артистично успява да извлече от оркестъра заложените в музиката на Крис Къртис драматизъм и щастие.

Билети се продават на каса "Часовника" в Бургас.