До гласуване на бюджета на Варна за 2024 година не се стигна. Снимка ОбС Варна

До гласуване на бюджета на Варна за 2024 година не се стигна. Снимка ОбС Варна

Общинските съветници и общинската администрация от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" във Варна остро осъждат опитите на опонентите за бламиране на бюджета по време на шестото заседание на ОбС, което се проведе на 21-ви февруари. От коалицията припомнят, че ежедневно се работи в посока положителна промяна в инфраструктурата на града, повече средства в сферата на образованието, здравеопазването, културата и спорта. "Всички тези усилия претърпяха спънка в зала "Пленарна" и тя доведе до негласуването на бюджета на Варна за 2024 г..", твърдят от коалицията в позиция разпространена до медиите.

"Станахме свидетели на тенденциозно и безапелационно бламиране на бюджета с користни цели. Различните формации в един глас и по всякакъв начин опитваха тази важна точка от дневния ред да бъде отложена и възпрепятствана. За жалост това е с цел да се печели време и да се показват мускули,  да се извиват ръце и да се поставят условия към кмета Благомир Коцев. Без никакво съмнение тези похвати не са част от политиката му. Търся експертност и моралност, а не "услуги". Пълненето на администрацията с партийни калинки е похват на бившите управляващи, не мой, обяви публично Коцев.

За огромно съжаление парите за варненци се използват като инструмент и разменна монета за постигане на лични тяснопартийни цели, категорични са от коалицията. С неприемането на бюджета се спират много процеси, които са важни за общината и с това в момента се търгува. Администрацията и съветниците от ПП-ДБ положиха големи усилия този заварен бюджет  все пак да придобие някаква хубава форма и да бъде приет, за да вървят нормално всички дейности в града", се казва още в позицията на ПП - ДБ.