Дворът на Археологическия музей във Варна ще домакинства концертите от програмата на фестивала

Дворът на Археологическия музей във Варна ще домакинства концертите от програмата на фестивала

Международният джаз фестивал "Варненско лято" празнува 30-тия си рожден ден. Той се организира от Община Варна и Варненското джазово общество и предлага интересна програма по случай годишнината си. Поредицата концерти започват на 29-ти юли ще продължат до 1-ви август включително. Програмата е дело на основателя на фестивала Анатолий Вапиров и включва 8 концерта, които ще започват всяка вечер от 20.00 часа на сцената в двора на Археологическия музей.

На 29-ти юли, четвъртък, зрителите ще могат да се насладят на изпълненията на Васил Хаджигрудев трио- ХАКО, създадено в Испания през 2016. Вторият концерт е на Пьотър Барон трио от Полша. 

На 30-ти юли, петък, първият концерт ще е българският проект "Space Kadillak", в който Александър Логозаров ще представи дебютния си албум с едноименната група Space Kadillak. В проекта свирят някои от най-утвърдените мултижанрови български музиканти - Росен Захариев (тромпет/флюгелхорн), Михаил Иванов (контрабас) и Стефан Горанов (барабани). Вторият концерт ще е на Via Mavis трио от Франция, Австрия и Нидерландия с две български имена - Виктор Бенев и Виктория Кирилова, а Мартин Хафизи е барабанистът на триото.

На 31-ви юли, събота, първи на сцената ще излязат музикантите от Живко Василев квинтет, Михаил Иванов, контрабас и Борислав Петров, който излиза на професионалната сцена като барабанист на българската поп-рок група "Сленг". Вторият концерт е на групата KUHN FU от Германия и Турция, която има над 200 концерта в 23 държави.

В последната фестивална вечер в неделя, 1-ви август, ще се изяви първо Димитър Льолев  квинтет, басистът Борис Таслев и китаристът Александър Логозаров.  На тромпета е Михаил Йосифов.

Финалният концерт на Варненския джаз фестивал ще бъде на Sketchbook Quartet от Австрия, в състав Леонхард Скорупа, саксофон, Анди Тауш, китара, Даниел Мозер, бас кларинет, FX и Константин Кройтлер, барабани.

Билетите са на цена 20 лева, а за ученици на възраст от 8 до 15 години - 5 лева, могат да се купят в деня на всеки концерт след 18:00 на място в Археологическия музей.

Галерия