Васил Петров е включил отново Бургас в лятното си турне

Васил Петров е включил отново Бургас в лятното си турне

Обичаният певец Васил Петров избра Бургас за една от спирките в турнето си „SymphoNY way” 2. Публиката ще чуе популярни филмови теми, сред които Schindler's List (Списъкът на Шиндлер), Smile на Чарли Чаплин, Love story (Where Do I begin) на Франсис Лей и много други. По време на концерта Васил Петров ще представи и новия си албум "LOVE SONGS Vol.1".

Музикалният спектакъл ще се състои на 1 юли от 20:30 ч. в Летния театър на Бургас. Дни преди събитието потърсихме Васил Петров, за да разкаже в аванс какво е подготвил за бургаската публика. Успяхме да се свържем с него, докато е на път, но въпреки натоварения си график, певецът отдели няколко минути от времето си специално за читателите на сайта chernomorie-bg.com

- Г-н Петров, миналата година включихте Бургас в турнето си "Symphony way", а сега се завръщате с проекта си "Symphony way 2". Това значи ли, че морската сцена и публиката тук са Ви на сърце? Доказателство за това, че бургазлии наистина Ви обичат, е фактът, че на последния концерт зрителите Ви върнаха на бис цели три пъти!

- Да! Определено вдъхновението от миналогодишния концерт в Летния театър на Бургас ме държи и сега, така че нямаше как да не се завърна тук и с обновения проект "SymphoNY way 2". Очаквам срещата с бургаската публика с нетърпение.

- Ако се опитаме да перифразираме името на проекта Ви („Симфоничният път”), какъв път извървяхте през последната година и колко по-различен се завръщате сега в Бургас?

- Може да се каже, че това беше път на застой, но и на подем, защото това ми даде възможност да преосмисля много неща и да обновя проектите си.

- Ограниченията заради пандемията от коронавирус за Вас явно не са били проблем, защото издавате нов албум - “Love Songs vol.1”. От заглавието се вижда, че това ще са любовни песни. Ще изпълните ли някои от тях в Бургас?

- Естествено! Надявам се, че новият ми репертоар ще достави истинско удоволствие на бургаската публика. Вярвам, че ще е така!

- С кои музиканти ще излезете на сцената този път?

- Отново сме със същия екип – Врачанска филхармония, с диригент Христо Павлов, Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев (бас китара), Кристиян Желев (ударни), а специален гост солист е брилянтната цигуларка Зорница Иларионова. Аранжиментите в програмата са дело на Ангел Заберски – младши, Румен Тосков – Рупето, Васил Спасов и Христо Павлов.

- Новата Ви песен “Подслон в дъжда” е на челните места в класациите на БНР. Всеки изпълнител навярно има своя „формула” за това как се създава успешен продукт. На какво залагате Вие? Какви са Вашите тайни за успех?

- Нямам такива формула. Предпочитам да бъда абсолютно искрен пред публиката, в традиционния и в преносния смисъл на думата. Това е моята „тайна”.

- Без преувеличение може да се каже, че сте един от най-стилните и елегантни певци у нас— като визия, поведение на сцената и подбор на песни – с какво не правите компромис  (в личен и в професионален план)?

- Май с нищо не правя компромис! А сценичното присъствие или поведение трябва да е следствие на това, което правиш.

- Издайте в аванс част от репертоара си, който публиката в Бургас ще чуе на 1 юли в Летния театър?

- Ще запазим присъствието на „Бийтълс”, ще добавим Стинг и още филмова музика. Някои от заглавията ще запазя като изненада.