Ватерполистите на "Черноморец" с нови победи

 

Бургаските състезатели записаха очаквани успехи срещу "Черно море" - Варна с 9:4, "Комодор" - Варна с 6:1, "Септември"- София с 8:4 и "Ботев 2000" - Враца с 15:1. В мача срещу столичния "Локомотив Н.Н.", в чиито състав играят предимно национали, ватерполистите ни отстъпиха с 15:4.

"И в тези мачове се видя, че има дефицит от подготовка заради ремонтирането на базата в Бургас. Пролича си натрупата умора в състезателите, тъй като само преди седмица основният състав игра в първенството при мъжете. Положителното е, че отбора играе със самочувствие, а във всеки мач момчетата доказват своите качества", каза старши треньорът и председател на клуба Петър Йонов.

След този първи финален кръг в група "А" отборът на "Черноморец" заемо второ място, а трети е тимът на "Черно море" - Варна. Лидери са столичните "железничари".

И този състезателен сезон от ръководството на бургаския клуб имат желание да бъдат домакин на един финал в първенството на страната. От Българската федерация по водна топка обаче имат определени изисквания относно условията на открития басейн в Морската градина. Ако те не бъдат изпълнени, с домакинствата от финалния етап за всички възрасти ще бъде ангажиран басейнът във Варна.