Кампанията ще се проведе от 16-и до 20-и октомври

Кампанията ще се проведе от 16-и до 20-и октомври

Информационна кампания по повод "18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора" ще се проведе в периода от 16-и октомври до 20-и октомври под мотото: "Чети между редовете! Нещата са точно такива, каквито не ги виждаш!". Организатори са местната и националната комисии за борба с трафика на хора и дирекция "Превенции" към Община Варна.

В рамките на кампанията ученици от училищните превантивни клубове ще проведат информационни сесии сред своите връстници, ще разпространят плакати с логото на кампанията, малка книжка за безопасност "Внимание! Трафик на хора", флаери и силиконови гривни с надпис "За къде пътуваш" и ще бъдат прожектирани тематични филми. В Техническия университет ще се проведе и беседа с гост-лектор и дискусия.
В сградите на МВР - Варна, на видно място ще бъдат поставени плакати с логото на кампанията, а на летището на заминаващите пътници ще бъдат предоставяни материали с информация за опасностите и механизмите за въвличане в трафик на хора, както и съвети за справяне с риска.