Кампанията е по повод Европейския ден за борба с трафика на хора

Кампанията е по повод Европейския ден за борба с трафика на хора

Информационна кампания по повод 18-ти октомври - Европейски ден за борба с трафика на хора, започва във Варна. Тя е организирана от общинската дирекция "Превенции" съвместно с местната и националната комисии за борба с трафика на хора. Партньори са превантивни клубове от I ЕГ, III ПМГ "Акад. Методий Попов", IV ЕГ "Фредерик Жолио-Кюри", ГПЧЕ "Йоан Екзарх", СУ за ХНИ "Константи Преславски", ПТГ, МГ "Д-р Петър Берон", ВТГ "Георги Стойков Раковски", ПТГ "Проф. д-р Асен Златаров" и ПГИ "Д-р Иван Богоров".
Целите на кампанията са повишаване на съпричастността към жертвите на престъплението "трафик на хора" и на информираността за механизмите за въвличане, уязвимите групи, видовете експлоатация  и как можем да се предпазим. В периода 17 – 25 октомври, в рамките на кампанията, активисти от училищните превантивни клубове ще проведат информационни сесии сред своите връстници и ще разпространят материали по темата.
Днес стартира и двудневна Академия за доброволци, в която се провежда специализирано обучение на 36 младежи. Обучението се води от експерти към Националния център за безопасен интернет Георги Апостолов и  Антоанета Василева. На 19-ти октомври над 200 доброволци, партньори и съмишленици ще се включат в "Поход за свобода", организиран от фондация "А 21" по повод Европейския ден за борба с трафика на хора.