Преди два месеца бе дарена на Центъра за спешна медицинска помощ - Варна и първата за града специализирана детска/неонатална линейка. Снимки Аз Вярвам и Помагам

Преди два месеца бе дарена на Центъра за спешна медицинска помощ - Варна и първата за града специализирана детска/неонатална линейка. Снимки Аз Вярвам и Помагам

Акция по събиране на пластмасови капачки и стотинки ще се състои на 29-ти април във Варна във времето от 09:00 до 14:00 часа пред катедралата в града. Събраните средства ще отидат за:

- закупуване на първия в България изцяло оборудван мобилен пункт за кръводаряване "Аз Вярвам и Помагам" в помощ обикалянето на градове и села и събирането на повече кръв за хиляди пациенти, който ще бъде дарен на Регионалния център по трансфузионна хематология във Варна;

- за втората детска/неонатална линейка "Аз Вярвам и Помагам" в помощ на хиляди бебета, която ще бъде дарена на СБАГАЛ "Проф. Д-р Д. Стаматов" - Варна;

- за закупуването на медицинска апаратура и оборудване за отделението по Детка хирургия в МБАЛ "Св. Анна" - Варна, където се оперират и лекуват хиляди бебета и деца от 0 г. до 18 г.

По време на събитието всеки ще има възможност да види на живо първата за град Варна специализирана детска линейка "Аз Вярвам и Помагам", която преди два месеца бе дарена на ЦСМП-Варна в помощ на хиляди бебета и деца.

Капачките ще се приемат, ако са сложени в торби, чували или кашони, но не и в туби. Ще се събират и стотинки с номинална стойност 0.01 лев, 0.02 лева, 0.05 лева, 0.10 лева, 0.20 лева, 0.50 лева, 1 лев и 2 лева, които не трябва да бъдат сортирани по номинална стойност, но трябва да бъдат сложени в толба, буркан или друг здрав съд.

Капачките и стотинките ще се приемат отделно.

Кампанията "Аз Вярвам и Дарявам" стартира преди 8 години. Тя се организира от едноименното сдружение с председател Владислав Николов. За това време са събрани и предадени за рециклиране над 241 000 килограма капачки. С парите от тях са закупени и дарени 22 медицински апаратури в отделенията по неонатология, родителните отделения и детска хирургия в СБАГАЛ "Проф. Д-р Димитър Стаматов" - Варна и МБАЛ "Св. Анна" - Варна, които са помогнали на хиляди бебета и деца от цяла Североизточна България.

Преди два месеца бе дарена на Центъра за спешна медицинска помощ - Варна и първата за града специализирана детска/неонатална линейка "Аз Вярвам и Помагам" на пазарна стойност над 350 000 лева. Парите за нея са събрани от капачки, стотинки и дарения.

Галерия