Местата са ограничени, а билетите вече са в продажба на касата на ТМПЦ - Варна. Снимка Община Варна

Местата са ограничени, а билетите вече са в продажба на касата на ТМПЦ - Варна. Снимка Община Варна

Спектакли на открито ще зарадват най-малките жители на Варна навръх техния празник - 1-ви юни. На 1-ви и 3-ти юни ще работи новата лятна сцена "Зад Театъра". "Приключения опасни със герои сладкогласни" и "Приказка за деца" по Чайковски са първите заглавия в летния афиш. Местата са ограничени, а билетите вече са в продажба на касата на ТМПЦ - Варна, и двете прояви са от 18.00 часа.

На самия детски празник – 1-ви юни, е първият спектакъл "Приключения опасни със герои сладкогласни". Той е един от най-гледаните и обичани спектакли за деца на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна. Мюзикълът за деца и възрастни по текст на Недялко Йорданов с музиката на Хайгашод Агасян е в постановка на Костадин Бандутов. Зрелищните цветни костюми и сценографията са работа на Даниела Николчова, музикален педагог е Малина Михалкова, а шеметните танци са с хореографията на Георги Енчев- Гош. В забавните роли на домашни и горски птици и животни влизат варненските актьори Цветина Петрова, Стоян Радев, Николай Кенаров, Константин Соколов, Станислав Кондов, Валери Вълчев, Гергана Арнаудова, Даниела Викторова, Свилен Стоянов, Валентин Митев.

Празникът ще продължи на 3-ти юни отново на лятна сцена "Зад Театъра" с продукцията на Държавна опера - Варна "Приказка за деца" по Чайковски. Историите ще разказва актьорът Стоян Радев. Участват още Константина Тодорова- фагот, Радостин Златинов - кларинет, Лъчезар Апостолов - валдхорна, Надежда Енчева - обой и Красимира Аскерлакова - флейта. Духовият квинтет ще изпълни пиесите от програмния цикъл на П. И. Чайковски "Детски албум", написан през май 1878 г.