Роботи се по отстраняване на нанесените щети. Снимка Община Варна

Роботи се по отстраняване на нанесените щети. Снимка Община Варна

Възстановява се осветлението на пешеходните подлези след нанесени щети, вследствие на вандалски прояви и откраднат кабел, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна.  

Осветлението вече работи на двата централни подлеза - при Македонския дом и на бул. „Вл. Варненчик“  и на ул. „Георги Бенковски“.

Работи се по възстановяването на кабели и осветителни тела на още девет места -  на подлезите на бул. „Владислав Варненчик“ и ул. „Патриарх Евтимий“; на бул. "Владислав Варненчик" (Районен съд); на бул. "Христо Ботев" (сп. 8-ми декември); на бул. „Република“ до Кауфланд; на бул. „Сливница“ при спирка "Тих труд"; на подлез на бул. „Владислав Варненчик“ при сп. "Родина"; на бул. „Владислав Варненчик“ при сп. "Борсата"; на бул. „Св. Св. Константин и Елена“, пред пощата в район „Вл Варненчик" и пешеходния мост над бул. „Васил Левски“ с ул. „Кап. Райчо. За подлезите, които са най-често обект на вандализъм, при спирка „Осми декември“ и спирка „Патриарха“, се изработват предпазни решетки за осветителните тела, след което и те ще бъдат завършени.