Площадът пред катедралния храм ще бъде затворен за движение в понеделник сутринта. Снимка Архив

Площадът пред катедралния храм ще бъде затворен за движение в понеделник сутринта. Снимка Архив

Временна организация на движението ще бъде въведена във Варна навръх празника на града - 15-ти август - Успение на пресвета Богородица. Във връзка с издигане на флага на града пред катедралния храм "Успение Богородично" от 09,45 часа в понеделник до приключване на събитието (около 11:00 часа) се затварят за движение площад "Св. св. Кирил и Методий"; булевард "Христо Ботев" - от кръстовището с улица "Кракра" до площад "Св. св. Кирил и Методий"; булевард "Мария Луиза" - от кръстовището с булевард "Владислав Варненчик" до кръстовището с улица "Шипка"; булевард "Владислав Варненчик" - в частта от кръстовището с булевард "Съборни" до кръстовището с булевард "Мария Луиза".

По повод празничния концерт в района на Морската гара ще бъде преустановено движението на автомобили по улица "Вълноломна" - от 06:00 часа на 15-ти август до приключване на събитието на 16-ти август.

От 19.00 часа на 15-ти август до приключване на събитията на 16-ти август се преустановява и движението на автомобили по следните улици: булевард "Приморски" - от кръговото на площад "Славейков" (Гаров площад) до кръстовището с улица "Михаил Колони"; улица "Сан Стефано" - от кръстовището с улица "Преслав", до кръстовището с булевард "Приморски; улица "Граф Игнатиев" - от кръстовището с улица "Княз Дондуков" до кръстовището с булевард "Приморски"; улица "Свети Климент" - от кръстовището с улица "Княз Александър Батенберг", по посока площад "Екзарх Йосиф" (Шишковата градинка).

При промяна на пътнотранспортната обстановка и възникване на необходимост, ще бъде преустановено движението на автомобили по булевард "Цар Освободител" - от кръстовището с булевард "Княз Борис I" до кръстовището с булевард "Приморски", съобщиха от дирекция "Управление на сигурността и контрол по обществения ред".

На 15-ти август няма да работи и Синята зона във Варна, съобщиха от общинското предприятие "Общински паркинги и синя зона".