Временната организация ще бъде въведена на 10-ти март. Снимка АПИ

Временната организация ще бъде въведена на 10-ти март. Снимка АПИ

Временна организация на движението в участък от път II-99 Бургас – Созопол, в района на пътен възел "Крайморие" ще бъде въведена на 10-ти март, неделя, от 09.00 до 12.00 часа, съобщиха ог агенция "Пътна инфраструктура". Причината е монтирането на метална рамка, предпазваща мостовото съоръжение от преминаване на извънгабаритни моторни превозни средства с височина над 4,8 м.

 Движението в района на пътния възел ще бъде ограничено и ще се пренасочва по обходни маршрути. За пътуващите в посока Бургас – Созопол трафикът ще се отбива преди пътен възел „Крайморие" през с. Маринка - с. Ново Паничарево - с. Ясна поляна - Приморско. Пътуващите в посока Созопол – Бургас ще бъдат пренасочвани преди пътен възел „Парк Росенец" по маршрута: с. Росен - с. Ясна поляна - с. Ново Паничарево - с. Маринка - Бургас. Пътуващите от Царево и Приморско в посока Бургас ще могат да ползват следния обходен маршрут: пътен възел „Приморско" - с. Ясна поляна - с. Ново Паничарево – път I-9 Маринка – Бургас. Екипи на „Пътна полиция" ще регулират движението и ще пренасочват шофьорите по обходните трасета.

След 12 ч. до завършване на монтажните дейности движението ще се осъществява в една лента на второкласния път II-99 Бургас – Созопол.

Монтирането на рамката ще се изпълни през почивния ден, за да се избегне натоварения трафик през работната седмица за пътуващите от общинските центрове до град Бургас.

Агенция „Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да карат внимателно със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20.