Организацията ще доведе и до промяна в маршрути на автобусни линии. Снимка Лина Главинова

Организацията ще доведе и до промяна в маршрути на автобусни линии. Снимка Лина Главинова

Временна организация в движението във Варна ще бъде въведена на 20-ти април, събота, от 07.00 до 20.00 часа. Във връзка с предстоящи строително-монтажни работи ще бъде затворен за движение булевард "Сливница" - в участъка от кръстовището с улица "Акад. Андрей Сахаров" до кръстовището с улица "Отец Паисий".

"Ще има промени в маршрутите за автобусни линии с номера №118 и 118а", обявиха от "Градски транспорт". След спирка "Тих труд" на кръстовището на булевард "Сливница" и "Акад. Андрей Сахаров" ще завиват наляво и след спирка "Струга" ще се включват по маршрута си по булевард "Цар Освободител".

Автобусите по линия №14, след спирка "Тих труд", на кръстовището на "Сливница" и "Акад. Андрей Сахаров" ще завиват надясно към кръстовището с булевард "Владислав Варненчик" и ще обслужват спирките по маршрута.

Няма да се обслужват спирки "Техникумите" (булевард "Сливница"), "Трафопоста" и "Янко Михайлов". Промените се въвеждат двупосочно. Няма да се обслужват тролейбусни линии - №82 и №88.

За удобство на пътниците, автобусна линия №22 ще преминава по булевард "Сливница" -  в участъка от кръстовището с булевард "Република" до кръстовището на "Сливница" с булевард "Янош Хуняди". Ще бъдат обслужвани спирки: "Мебелна палата", "Веселин Ханчев", "Детско градче" и "НПК Черно море" - до двете кули. Абонаментните карти за №82 ще се признават за редовен превозен документ в линия №22.Промените се въвеждат двупосочно само за 20-ти април - събота. Няма да се обслужват спирки "Елпром" и "Школа МВР".

Абонаментните карти за №88 ще се признават за редовен превозен документ в линии №20, 12, 17 и 46.