Срещата на представителите на институциите се състоя в кабинета на служебния премиер Димитър Главчев (в средата). Снимка Министерски съвет

Срещата на представителите на институциите се състоя в кабинета на служебния премиер Димитър Главчев (в средата). Снимка Министерски съвет

Започва процедура по изготвяне на проект по разширяване на гранично контролно-пропускателен пункт "Малко Търново". За това се договориха отговорните за целта институции на среща при служебния премиер Димитър Главчев. На нея присъстваха министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова-Касабова, министърът на околната среда и водите Петър Димитров, заместник-министър на финансите Стефан Белчев, директорът на агенция "Митници" Георги Димов, председателят на Управителния съвет на агенция "Пътна инфраструктура"- инж. Йордан Вълчев, както и кметът на община Малко Търново Илиян Янчев.

Кметът благодари на премиера Главчев за бързата реакция на държавата и готовността на всички ресорни институции да съдействат за разширението на пункта с цел облекчаване на трафика. Илиян Янчев запозна министър-председателя с необходимостта от модернизирането на пункта, който е важен транспортен коридор между България и Турция. Едновременно с това международният път Е-87 се явява и свързващ ГКПП "Дуранкулак" на българо-румънската граница с ГКПП "Малко Търново" по протежение на черноморското крайбрежие.

До няколко дни предстои агенция "Митници" да изготви техническа спецификация на проекта за разширяването на пункт "Малко Търново" и процедурата да бъде задвижена приоритетно по ресорните институции.