Станимир Бургаски връчи стипендиите на ученици от VIII до XII клас. Снимки Авторът

Станимир Бургаски връчи стипендиите на ученици от VIII до XII клас. Снимки Авторът

Станимир Бургаски - възпитаник на бургаската Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника, известна още като Механото дава месечни стипендии на 47 ученици от гимназията. Той връчи стипендиите на избраните ученици на специална церемония, която се проведе в Актовата зала на училището, което е завършил през 1996 година. 

"Запомнете три неща. Научил съм, че трябва да правим добри неща. Добрината прави друга добрина. Никога не трябва да се лъже. Проблем с лъжа не се решава. И трето - дръжте си на думата. Това е най-важното за един мъж. Мечтайте. Мечтата е водеща в развитието на човек", сподели Станимир Бургаски пред учениците от VIII до XII клас, които получават от него стипендии. Те са избрани по предварително зададени критерии. Комисия от учители от Механото на базата на изискванията са избрали и учениците, които ще получават месечната стипендия. Сред условията са - отличен успех, да нямат забележки и отсъствия.

Стипендиите са осигурени за първия срок на учебната 2023 - 2024 година. Общата сума, която Станимир Бургаски е превел за целта е 10 755 лева. Преди началото на втория срок ще бъдат определени учениците, които ще получават месечната му стипендия. Това може да не са вече избраните момчета, ако не успеят да покрият някой от критериите.

"Това е единствената гимназия в Бургас, която дава втора стипендия. Освен средствата, които получавате за 24-ти май, за дипломирането и в навечерието на Рождество, сега 47 от изявените от вас получават всеки месец стипендия от Станимир Бургаски", каза директорът на ПГМЕЕ инж. Роза Желева.

В Механото дават стипендии за постигнати високи резултати, за преодоляване на достъпа до образование и за спортни постижения.

Стипендията на Станимир Бургаски има за цел да мотивира допълнително най-добрите ученици на гимназията. "Ако някой от вас има отличен успех и желае да учи в университет, но не може да си го позволи, ще го подкрепя", обеща възпитаникът на ПГМЕЕ. Пред "Черноморие" той сподели, че основното, на което го е научило Механото е дисциплина.

Освен стипендиите, връчени от Станимир Бургаски, най-изявените ученици получиха традиционните стипендии на гимназията, връчени им от директора Роза Желева. На церемонията присъства и Явор Жеков - член на Управителния съвет на Българска стопанска камара - София.

Галерия