Евгений Мосинов почина през декември 2018 г. Снимки Архив Черноморие-бг и Тодор Ставрев

Евгений Мосинов почина през декември 2018 г. Снимки Архив Черноморие-бг и Тодор Ставрев

Илияна, вдовицата на Евгений Мосинов учреди фондация в памет на известния бургаски адвокат и преподавател в Центъра по юридически науки и в Центъра по икономически и управленски науки на Бургаския свободен университет още от създаването му. "Фондацията е създава с цел подпомагане и стимулиране на талантливи студенти от БСУ - насърчаване и подпомагане на участието им в научни изяви, обучителни семинари с представители на държавни, общински институции, с представители на съдебните  власти, с неправителствени организации, с представители на академични общности и др. в областта на правото", каза учредителката на фондацията - съпругата на Мосинов - Илияна Тодинова. Тя благодари на почетния ректор на БСУ - проф. д-р Петко Чобанов, на проф. Галя Христозова - ректор на БСУ, които застават зад фондация "Евгений Мосинов" и ще си партнират по следите направления: учредяване на стипендии за изявени студенти на университета, подпомагане на отборите на Юридическия факултет на БСУ в национални състезания, организиране на национални състезания за студенти, обучаващи се в специалността право и студентско научно - творчество.

"Фондация "Евгений Мосинов" е сериозно подкрепена от адвокатски колегии от Бургас, Пловдив, София, приятели, както и от издателства на юридически книги", довери вдовицата на Мосинов. Тя сподели, че вижда бъдещото си, като вложи сили за развитието на фондацията. "Евгений не е светец, ангел. Искам сина ни да го запомни, да му разказвам за него. Евгений  бе посветил свободното му време - събота и неделя вместо на семейството си на адвокатската си дейност", сподели Илияна. Според нея първите студенти, определени да получават стипендия от фондация "Евгений Мосинов" най-вероятно ще бъдат обявени за празника на Бургас - 6-ти декември, Никулден. Те ще бъдат избрани сред студентите, които учат право.

"От учебна  2019/20 година в БСУ ще се обучават само редовно студенти в Центъра по юридически науки", припомни ректорът проф. Галя Христозова. Сегашните студенти познават добре  адвоката и преподавател Евгений Мосинов, който си отиде внезапно през декември миналата година.

Галерия