Диана Саватева става зам.-кмет в Община Бургас. Снимка Лина Главинова

Диана Саватева става зам.-кмет в Община Бургас. Снимка Лина Главинова

Ветеринарният лекар д-р Стойно Стойнов става народен представител на мястото на Диана Саватева, която ще напусне Народното събрание, за да стане зам.-кмет по култура, туризъм и спорт в Община Бургас. Д-р Стойнов остана на прага от влизане в парламента по време на парламентарните избори, които се проведоха през март 2017 година. Сега той трябва да положи клетва като депутат от листата на ГЕРБ за Втори Бургаски многомандатен избирателен район.

Д-р Стойнов е завършил е ВИЗВМ в Стара Загора през 1987 г. и практикува в собствен ветеринарен кабинет от 1993 г. Той е един от малкото в Бургас категоризиран първа категория още през 2010 г., тъй като се занимава с високо специализирани услуги за домашни животни като хирургични, стоматологични интервенции, образна диагностика и лабораторни изследвания със собствена апаратура.
Д-р Стойнов е учредител и член на Български ветеринарен съюз (БВС). В периода 2008-2013 г. е бил председател на областна колегия на БВС за Бургаски регион. От началото на 2017 г. той е член на Управителния съвет на сдружение "Морски сговор", което се занимава с проблемите на общността на местните рибари от Ченгене скеле.