Шеф-готвач Красимир Петров от екипа на Средиземноморски ресторант Салини в Гранд Хотел и СПА Приморец

Шеф-готвач Красимир Петров от екипа на Средиземноморски ресторант Салини в Гранд Хотел и СПА Приморец

Всяка година на 14 февруари България е на кръстопът – между любовта и виното. Всъщност, комбинацията им е отлично решение за синхронно отбелязване на празника(ците). Ако сте сред романтиците, настроени за тържество у дома – то вижте една рецепта за класически десерт, която ще разтопи половинката ви. Автор на вкусното предложение е шеф-готвач Красимир Петров от екипа на Средиземноморски ресторант "Салини" в гранд хотел и СПА "По".

"14 февруари. Купидон, сърчица, валентинки, любов... и последен щрих е романтична вечеря, която завършва с неустоим десерт. Спрях се на панакота, десерт, който носи несравнимия отпечатък на северозападна Италия", споделя Краси за избора си на десерт, който да сподели. Ето и рецептата:

Панакота с шоколадов сос

Продукти за 8 порции:

- Сметана 35% - 400 мл.

- Прясно мляко - 200 мл.

- Захар - 200 гр.

- Желатин - 8 гр.

- Ванилия - 1 брой

За шоколадовия сос:

- 100 гр. шоколад

- 150 мл. готварска сметана

- 20 г. масло

Начин на приготвяне:

1. Сипете желатина в млякото и оставете да набъбне

2. През това време, сипете сметаната в подходящ съд, добавете захарта и я поставете на котлона на ниска степен, докато започне да завира. Разбърквайте от време на време.

3. Когато сметаната започне да завира, я махнете от котлона и на тънка струйка, разбърквайки, добавете млякото с желатина. Върнете на котлона за малко, докато се усвои желатина. Внимавайте да не заври.

4. Сипете панакотата в чашки или форми за мъфини и охлаждайте пет часа.

5. За соса, подгрейте сметаната и добавете нарязания шоколад. Свалете от огъня и прибавете маслото.

При поднасяне на охладения десерт, поливате с шоколадовия сос.

Ако вместо да празнувате у дома с домашна вкусна панакота и вкуса на Италия, сте в настроение за празнуване навън, но отново с вкуса на страната на любовта и Ромео и Жулиета и то пресъздаден именно от шеф-готвач Красимир Петров, то вашето решение е "Let’s Get PRIM: Un Amore Grande". Това е името на специалната вечер, която хотел "Приморец" организира за 14 февруари. Тя, е посветена именно на Италия и включва вълнуващи вкусове от родината на панакота, тирамису и просекото.

Освен вълнуващо кулинарно пътешествие в 4 степени, вечер "Un Amore Grande" ще зарадва всички влюбени и с прекрасна жива музика – доверена на очарователната Велека Цанкова и бенд.  Събитието ще се състои в Класически ресторант "Приморец" с начален час 19:30 часа.

Ако желаете да продължите празника в стилна и романтична обстановка, то на ваше разположение са пакетните настанявания за празника. Те включват една (на 14 февруари), две или три нощувки и съответни закуски в "Приморец", както и използване на термалната зона в СПА център "6th Sense": вътрешен басейн, сауна, арома сауна, парна баня, джакузи, релакс зона. Специален комплимент за всички влюбени, закупили празничен пакет с минимум една нощувка е частичен арома-терапевтичен масаж за двама с полинезийско цветно масло.

Цена куверт на човек за специална вечер „Un Amore Grande”: 63.00 лева

Цената включва 4-степенно меню с музика на живо с Велека Цанкова и бенд.

За повече информация и резервации: +359 877 850 001 | [email protected]